Тасос - Скарбниця Егейського моря

Бувають такі подорожі, які змінюють твоє життя назавжди. Це про мене. Перший раз, коли я відвідала цей чудовий острів майже 10 років тому, я була вражена, здивована і зачарована одночасно. Одне місце, в якому гармонійно поєдналося все необхідне для чудового відпочинку: дивовижна природа, тепле море з красивими пляжами, смачна кухня, щирі та привітні люди.

Пам'ятаю, як поверталися на Україну: на серці було важко, ніби залишали щось рідне і близьке. Ніхто навіть подумати не міг, що через 5 років я повернуся і залишуся назавжди. Тепер моя донька навчається у місцевій школі, я працюю в туристичному агенстві ("Real Holidays"), а моє життя нагадує одні суцільні канікули, які тривають цілий рік.

  І ось сьогодні я сиджу у нашому офісі, п'ю запашну каву та поринаючи у роздуми пишу цю статтю з великими сподіваннями, що у моїх читачів з'явиться бажання відвідати наш острів та зануритися з головою у справжні Грецькі канікули ...

  Північний смарагд Егейського моря - так називають Тасос досвідчені мандрівники. Тепле море, надзвичайно прозора вода, кольору небесної блакиті, тінь від розлогих сосен, в якій можна заховатися від спекотного сонячного проміння, тихі водопади, які сховалися від людського ока в ущелинах гірських масивів, гори, які зачаровують своєю загадковістю та видами, милуючись якими втрачаєш здатність говорити. Неповторні пляжі, які немов коштовні буси розсипані по всьому острову та приваблюють своєю різноманітністю, шумні молодіжні містечка та тихі гірські селища, активний відпочинок, який переплітається з романтичним заходом сонця.

  Покрита загадками стародавня частина сучасної столиці Ліменас, яку у давні часи називали не інакше як «Афіни Півночі», неповторні, колоритні будиночки, зі своїми кам’яними дахами - мальовничі краєвиди у підніжжя дивовижного Іпсаріо, які точно не переплутаєш ні з чим іншим - це неймовірна Панагія, природна лагуна - "Око Зевса", в якій під теплим грецьким сонцем ніжилася сама Афродіта. І звичайно, неймовірний, незабутній і надзвичайно красивий Мармуровий пляж - візитна картка нашого острова.

  Не дарма ж Тасос внесли в ТОП - 20 кращих місць Європи у 2024 році.

https://www.europeanbestdestinations.com/european-best-destinations-2024/


  І ми, як ніхто інший, знаємо все про незабутній відпочинок і з радістю допоможемо вам провести дивовижні канікули на цьому острові.

  Хочете дізнатися більше про це чудове місце? Тоді наступного разу я привідкрию для вас завісу багатої історії острова, яка веде свій літопис з прадавніх часів...