1η μέρα

Αναχωρούμε με ναυλωμένο πούλμαν το πρωί από Θεολόγο με προορισμό το λιμάνι του Λιμένα.

Επιβίβαση στο φέρρυ και ξεκινάμε με τουριστικό πούλμαν του πάντα αξιόπιστου ΚΤΕΛ νομού Καβάλας με 2 οδηγούς για την δική σας ασφάλεια και την πλήρη ελευθερία μας στην χρήση του λεωφορείου κατά τις βραδινές μας περιηγήσεις. Μετά τις ενδιάμεσες στάσεις για πρωινό/καφέ και μεσημεριανό φθάνουμε στην παλιά πρωτεύουσα της χώρας μας το Ναύπλιο. Η πόλη του Ναυπλίου φημίζεται για τα κάστρα των Ενετών και για την διατήρηση της αυθεντικής της αρχιτεκτονικής . Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος για βραδινή περιήγηση και πρώτη γνωριμία με την πόλη.

2η μέρα

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ξεκινάμε με μια ξενάγηση πόλης από διπλωματούχο τοπικό ξεναγό. Θα μάθουμε περισσότερα για την ιστορία της που κάθε στενό της είναι συνδεδεμένο τόσο με τους Ενετούς αλλά και με την Ελληνική επανάσταση του 1821! Στην συνέχεια έχουμε προαιρετικά (χωρίς έξτρα χρέωση) για όσους το επιθυμούν μια εκδρομή στην αρχαία Επίδαυρο και το νησάκι του Πόρου. Για την υπόλοιπη παρέα που επιθυμεί χαλαρό πρόγραμμα μπορούν να απολαύσουν κατά μόνας περισσότερο την μέρα τους στο μαγευτικό Ναύπλιο και να επισκεφθούν τα Κάστρα του. Επιστρέφουμε το απόγευμα στο Ναύπλιο. Ξεκούραση στο ξενοδοχείο και προαιρετική βόλτα στην πόλη.

3η μέρα

Ξεκινάμε την μέρα μας μετά το πλούσιο πρωινό μας με χρόνο ελεύθερο για βόλτα στο κέντρο του Ναυπλίου. Θα έχουμε την ευκαιρία να αγοράσουμε τα σουβενίρ τους και να βγούμε τις τελευταίες φωτογραφίες μας στην αρχοντική αυτή πόλη. Προτείνουμε στο Ναύπλιο να αγοράσετε κομπολογάκια και μέλι από πορτοκάλι.

Ξεκινάμε την διαδρομή μας για την μαγευτική καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς. Το όνομα της σημαίνει Μόνη-Έμβαση γιατί ακριβώς πρόκειται για ένα βραχώδες νησάκι με μόνο μια είσοδο σε αυτό. Είναι αυστηρά προστατευόμενος οικισμός από την εφορία Βυζαντινών αρχαιοτήτων και σε ταξιδεύει σε άλλη εποχή. Εκεί θα έχουμε γευματίσουμε και θα έχουμε χρόνο και για απογευματινό καφέ.

Κατευθυνόμαστε στην συνέχεια για την πόλη του Γυθείου όπου θα αποτελέσει το ορμητήριο μας για να δούμε αύριο την Μάνη και του σπήλαιο του Διρού. Στο Γύθειο με τα φινετσάτα αρχοντικά νεοκλασικής αρχιτεκτονικής θα απολαύσουμε το ψαράκι μας δίπλα στην θάλασσα. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας

4η μέρα

Πρωινό και σύντομη βόλτα γνωριμία με το Γύθειο. Επιβίβαση στο πούλμαν μας με προορισμό το σπήλαιο του Διρού το σπουδαιότερο σπήλαιο της Πελοποννήσου που εντυπωσιάζει με τους γεωλογικούς σχηματισμούς του. Στην συνέχεια κατευθυνόμαστε στην Αρεόπολη . Η πρωτεύουσα της Μάνης θα σας εντυπωσιάσει χτισμένη πέτρα πάνω στην πέτρα, με τους επιβλητικούς Πύργους των οικογενειών της που ακόμη στέκουν αγέρωχοι θυμίζοντας ότι αυτό το κομμάτι γης σε πείσμα των κατοίκων του δεν τούρκεψε ποτέ. Χρόνος για μεσημεριανό γεύμα και μετάβαση στην Καλαμάτα. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση ξεκούραση και χρόνος ελεύθερος για γνωριμία με την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας οι έμποροι της έκαναν γνωστό το Ελληνικό Ελαιόλαδο σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

5η μέρα

Μετά το πρωινό μας επισκεπτόμαστε τον ναό των Αγίων Αποστόλων όπου στις 23 Μαρτίου του 1821 εκεί πήραν την ευχή του Θεού οι αγωνιστές για να ξεκινήσουν την επανάσταση.

Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση βορειότερα για τους Δελφούς και την Αράχωβα μέσω Ρίου Αντίριου. Ξενάγηση στο αρχαιολογικό χώρο των Δελφών (τον ομφαλό της γης κατά την Ελληνική μυθολογία) ένα από τα ιερότερα μέρη των αρχαίων Ελλήνων αφιερωμένο στον θεό Απόλλων. Απολαμβάνουμε το μεσημεριανό μας στους Δελφούς και μετάβαση στην γραφική Αράχωβα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για να εξερευνήσετε το πετρόχτιστη κωμόπολη. Σύμβολο της πόλης το ρολόι που δεσπόζει σε λόφο και είναι επισκέψιμο παρέχοντας μοναδικό σημείο θέας προς τα βουνά της Ρούμελης. Δείπνο στο ξενοδοχείο μας.

6Η μέρα

Αναχώρηση για Κεραμωτή με ενδιάμεση στάση την κωμόπολη του Λιτόχωρου για μεσημεριανό. (Χρόνου και δρομολογίων επιτρέποντος).

Επιστροφή στο νησί μας με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση.

Περιλαμβάνει

· Διαμονή σε Ναύπλιο 2 νύχτες, Γύθειο 1 νύχτα, Καλαμάτα 1 νύχτα & Αράχωβα 1 νύχτα σε επιλεγμένα 3* & 4* ξενοδοχεία με πρωινό

· Όλες οι μετακινήσεις μας βάσει προγράμματος με ναυλωμένο πούλμαν με δυο οδηγούς

· Αρχηγό συνοδό του γραφείου μας

· Διπλωματούχος τοπικος ξεναγός σε Ναύπλιο και Δελφούς για ξενάγης πόλης και αρχαιολογικού χώρου

· Εισιτήρια φερρυ προς και από Κεραμωτη & Πόρο

· Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης

· Ασφάλεια πρόσθετη ταξιδιωτική

EXTRA και στην Αράχωβα με ημιδιατροφή 20 EUROS

Τιμή κατ άτομο σε δίκλινο 385 Ευρώ / Τιμή τρίτου ατόμου σε τρίκλινο 310 (τιμή ανεξαρτήτου ηλικίας)